Kombinationen af sødt, stærkt, fyldigt og varmt har gjort Chai til en fast del af mit te-repetoire. Selvom min første oplevelse af det var noget af en blandet fornøjelse – ingefær og sort peber chai …serveret kl. 5 på en meget kold morgen ikke langt fra Taj Mahal…på tom mave. Det er hård kost og lidt af et chok, når man tror, det bare er en dejlig varm kom almindelig te med mælk man bliver budt på. Hvad værre er – man bliver afhængig af det skidt. Det her er ikke en ingefærchai og er helt uden den samme skarphed – men absolut lige så god.
3,75 dl vand
1 sort kardemommekapsel – knust for at frigøre frøene
1,5 tsk. fennikelfrø
1,5-2 tsk. løs sort te eller to teposer
2,5 dl mælk
sukker efter smag
How to:
Kom vand, kardemommekapsel og fennikelfrø i en tykbundet kasserolle kog op ved høj varme. Læg låg på, skru ned for varmen og lad det simre, indtil vandet er blevet brunligt og er reduceret til ca. en tredjedel – der skal være ca. 2,5 dl i gryden.
Tilsæt så tebladene og sluk for varmen. Lad tebladene trække i ca. 2 minutter, kom derpå mælk i og kog op igen.
Hæld teen gennem en finmasket si, kassér krydderier og te. Teen serveres med 1-2 tsk. god brun sukker evt. ved siden af, så bestemmer modtager selv, hvor sød chai’en skal være.
Skriv en kommentar